Savon noir van Marius Fabre

Zwarte olijfzeep die je voor alles gebruikt: schoonmaken, wassen, vlekken, in de moestuin.


Ook beschikbaar in:

€ 16,50incl. BTW

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 3 sterren. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 3 sterren die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 0,30. Kijk hiervoor in uw account bij “mijn klantenkaart”.


Sprayfles met 750 ml gebruiksklare zwarte zeep voor huis en tuin.
Savon noir betekent letterlijk "zwarte zeep" en is gemaakt van olijfolie. Het procedé is 110 jaar geleden ontdekt en gepatenteerd door Marius Fabre. De zeep is een natuurlijk schoonmaakmiddel voor zowel binnen als buiten en kan met gemak een dozijn andere producten vervangen. En ja, de zeep is wél verpakt in plastic maar met deze zeep voorkom je een veelvoud aan andere plastic verpakkingen. De geconcentreerde formule zorgt ervoor dat deze zeep een zuinig product is. De zeep is zacht voor de huid.
Zwarte zeep is volkomen veilig voor het milieu, volledig afbreekbaar en vrij van synthetische of chemische toevoegingen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen. De zeep is niet op dieren getest.
Als je de zeep bestelt ontvang je ook een folder met alle mogelijkheden en aanwijzingen voor gebruik. Als je de zeep koopt, ontvang je ook een brochure met alle mogelijkheden. De toepassingen zijn zo breed dat we er een greep uit doen:

  • schoonmaken in huis van vloeren, ramen, keuken, sanitair, leer, koper, zilver
  • de vaat
  • wasmiddel en vlekkenverwijderaar
  • schoonmaken van motoren, auto's, fietsen en boten
  • schoonmaken van tuinmeubilair
  • schoonmaken van daken
  • shampoo voor dieren
  • schoonmaken van kwasten en penselen
  • beschermt planten tegen luizen

Zwarte zeep is toegestaan in de biologische landbouw en wordt breed ingezet om te beschermen tegen insecten als bladluizen, wolluizen, spint. Dus gebruik het met een gerust hart in de moestuin of op de rozen en in de siertuin.
En ga je kamperen: met een tube zwarte zeep doe je alle vaat, was en schoonmaken: compact en efficiënt.

We bieden twee verpakkingen aan: 250 ml tube 'vloeibare zeep' en een 1 literemmer 'pasta'. De liter verpakking in pastavorm is meer geconcentreerd dan de vloeibare.

Daarnaast is er de kant en klare spray fles van 750 ml. Met deze handige fles ga je het hele huis door: badkamer, kookplaat, ramen etc. Ook praktisch in de moestuin. In deze fles is de zwarte zeep al verdund en dus gebruiksklaar. In de praktijk betekent dat, dat je vooral water vervoert... Ons advies is daarom om deze fles alleen eenmalig aan te schaffen en dan verder steeds zelf de vloeibare zeep te maken met de pasta uit de literemmer. Goed schudden voor gebruik!