Over Asterra

Over Asterra

Asterra is opgericht in 2005 als een gewone winkel in natuurtextiel aan de Hooigracht in Leiden door Helga van Ruijven. In 2007 is de winkel omgezet in een webwinkel met een aangepast assortiment. Het belangrijkste product nu is wollen, zijden en wol/zijden ondergoed. Daarnaast verkoopt Asterra wollen sokken, vesten, mutsen, sjaals en handschoenen, beenwarmers, nierwarmers en (baby)dekens enzovoorts.

Asterra staat voor puur en verantwoord. We kopen onze voorraad in bij veelal kleinere Europese familiebedrijven. Daardoor zijn de lijnen kort en weten we waar de materialen vandaan komen en waar er geproduceerd wordt. We checken bij al onze leveranciers waar ze voor staan, wat hun intentie is en wat de kwaliteit van materiaal en verwerkingsproces is. Elk bedrijf maakt eigen keuzes, zoals biologische wol, biologische zijde, milieuvriendelijke verfprocessen, produceren zonder overvoorraad, verwerken van reststromen. Bij elk artikel in onze winkel kun je lezen welke prioriteit het bijbehorende merk stelt aan de kwaliteit van zijn product.

Asterra ontstond vanuit het verlangen een bijdrage te leveren aan zorg, warmte en omhulling voor kinderen en volwassenen. Kleding van natuurlijke materialen kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij de ondersteuning van "thuis voelen in je eigen lichaam". Wol en zijde onderscheiden zich van alle andere, (plantaardige) natuurlijke materialen doordat ze bestaan uit eiwitten. Deze eiwitten lijken veel op de eiwitten van onze huid. Een wollen of zijden hemd geeft daardoor het  gevoel van een tweede huid. Het helpt de eigen grensbeleving te versterken: het onderscheid tussen 'binnen' en 'buiten'; het onderscheid tussen "wat is er van jou" en "wat is er van mij". 

De naam “Asterra” is een samenvoeging van de Latijnse woorden ‘aster’ (=ster) en ’terra’ (=aarde): een verbinding van Hemel en Aarde. Daar tussenin staan we zelf. Als we in verbinding zijn met onszelf, zijn we ook in verbinding met de aarde en de kosmos. Vanuit deze grote verbinding zijn we in Liefde en vrede. Laten we samen de wereld een beetje mooier maken.