Verzenden & retourneren

Verzenden en retourneren

De kosten van verzending zijn voor rekening van de klant en worden doorberekend. De bestelde artikelen worden op werkdagen verstuurd na ontvangst van de betaling (verzending op dezelfde dag indien voor 16 uur besteld en betaald). Bij ieder product kun je op onze website zien of het op dat moment op voorraad is. Als een product onverhoopt toch niet leverbaar blijkt te zijn, word je daarover zo spoedig mogelijk ingelicht. Wij verzenden dan direct de artikelen die wel voorradig zijn en overleggen of wij op onze kosten het ontbrekende artikel later nazenden, of dat je liever wilt annuleren. Vanzelfsprekend storten wij het bedrag voor niet geleverde artikelen dan zo spoedig mogelijk terug, doch uiterlijk binnen 3 werkdagen.

Verzenden
De kosten voor verzenden en verpakken, ongeacht het aantal artikelen of gewicht, zijn vast en bedragen €4,50 binnen Nederland. Binnen Nederland worden geen verzendkosten berekend voor bestellingen boven de €100,-. De verzendkosten naar 
België en Duitsland zijn €9,50; hier naartoe wordt gratis verzonden boven de €150,-.

Voor overige landen in Europa geldt een vast tarief van €12,50. Zowel brievenbuspakketjes als grotere pakketten worden bezorgd door PostNL naar Nederland, Belgie en Duitsland. Naar overige landen maken we ook gebruik van andere vervoersbedrijven.
Verzending buiten Europa geschiedt op aanvraag. 

Afhalen
Je kunt de bestelde producten desgewenst ook afhalen. Je doet je bestelling en betaling gewoon via de webwinkel. Hierbij geef je bij verzendmethode ‘Afhalen’ aan. Er worden dan geen verzendkosten berekend.
Er zijn twee afhaalopties:
1. Afhalen bij ons magazijn in Noordwijkerhout op vrijdagochtend tussen 9 en 12 uur. Bestellingen die tot en met donderdag geplaatst zijn kunnen op vrijdagochtend opgehaald worden aan de Delfweg 109A in Noordwijkerhout.
2. Afhalen bij Jeugdboekhandel Silvester in Leiden. Bestellingen tot en met maandag geplaatst in de webwinkel, worden op dinsdag naar Silvester gebracht. Na dinsdag 14 uur kun je je bestelling ophalen tijdens openingstijden van Silvester, Rapenburg 17 in Leiden.

Haal je op bij ons magazijn: ter plekke kunnen we ook adviseren. We zijn echter geen winkel en hebben dus niet alle artikelen uitgestald. We vragen je dus om vooraf te oriënteren in de webwinkel. Buiten de afhaaltijden kan er alleen op afspraak afgehaald worden.


Retourneren
We hopen natuurlijk dat alles naar wens is. Hebben we een vergissing gemaakt of is er iets beschadigd, neem dan eerst contact met ons op (info@asterra.nl of 06-34532408).

Je hebt 30 kalenderdagen de tijd om je artikel te retourneren (de wettelijke termijn is 14 dagen). De wijze van retourneren staat ook op de pakbon die bij de bestelling gevoegd is. Hier ook nog even de stappen op een rij:

  1.     Vink op de pakbon aan welk(e) artikel(en) je wilt terugsturen en stuur het formulier mee met de retourzending.
  2.     Vermeld je bankrekeningnummer als je geld terug verwacht.
  3.     Verpak je retourzending zorgvuldig.
  4.     Je frankeert goedkoper via de retourlink in de mail met traceercode die je ontvangt zodra de bestelling verzonden is (alleen in Nederland, België en Duitsland).
  5.     Plak het retourlabel goed vast op het pakket (of frankeer zelf en stuur naar: Asterra, Delfweg 109 A, 2211VL Noordwijkerhout).
  6.     Lever het pakje in bij PostNL; laat het scannen voor een ontvangstbevestiging.

 

Vanzelfsprekend verwachten we dat de teruggestuurde artikelen niet gedragen, beschadigd of gewassen zijn. Stuur ze, indien mogelijk, terug in de originele verpakking, voorzien van de originele kaartjes.
Indien je een artikel wilt ruilen voor een ander, geef dit dan aan op het retourformulier. Wij verzenden het andere artikel op onze kosten. Een eventueel verschil in aankoopbedrag wordt verrekend. 
Zodra de retourzending bij Asterra binnen is, maken we een creditnota; we maken het retourbedrag vervolgens binnen 3 werkdagen aan je over.
Als je de volledige bestelling aan ons retourneert, betalen we ook de verzendkosten terug die in rekening zijn gebracht. De terugbetaling is kosteloos voor de consument. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Het retour- en tevens kantooradres van Asterra is Delfweg 109 A, 2211 VL in Noordwijkerhout. Met vragen of opmerkingen over retourzendingen is Asterra telefonisch bereikbaar via 06-34532408.

Ongefrankeerde retourzendingen worden niet geaccepteerd.

 

Formulier voor herroeping