Wollen ondergoed dames

Wollen ondergoed is altijd gemaakt van merinowol omdat deze wol extra fijn en zacht is. Gebruik het menu boven op deze pagina om gerichter naar artikelen te zoeken.

Ondergoed van merinowol wordt ook wel wollen thermo ondergoed genoemd. Merinowol is het beste materiaal om jezelf warm en comfortabel te houden, het hele jaar door. Wol regelt de lichaamstemperatuur op een natuurlijke manier. Het heeft de eigenschap te verwarmen als het koud is en te koelen als het warm is. Bovendien is wol ademend en neemt het niet snel lichaamsgeuren aan; je hoeft het daardoor minder vaak te wassen. Wol in combinatie met zijde maakt het materiaal zachter en het is iets koeler dan 100% wol. Deze combi is uitermate geschikt voor de zomermaanden of als je van nature al wat warmbloediger bent. Het is overigens niet waar dat wol alleen geschikt is voor mensen doe het snel koud hebben. Juist mensen die het snel warm hebben en zweten, hebben baat bij wol en zijde. Door het dragen van wol blijft de lichaamstemperatuur constanter en dat maakt de kans op blessures kleiner bij sport of andere activiteiten.

Wollen ondergoed voor dames is dus altijd een goede keuze. Je kunt wol binnen en buiten dragen, als onderlaag of als gewoon hemd of shirt. Hou er rekening mee dat lichtere kleuren wel meer doorschijnen dan donkere kleuren. Je hebt de keuze uit vele modellen: een wollen hemd zonder mouwen, een wollen shirt met korte mouw of lange mouw, wollen slip, wollen legging, wollen sokken. De artikelen zijn uitermate geschikt voor outdoor activiteiten als wandelen, fietsen en skien. Wil je het dragen naar werk op kantoor, dan is er een uitgebreide keuze uit wollen hemden voor onder je kleding of mooie wolzijden shirts voor onder een blouse of jasje. En ben je een koulijder: probeer het eens in laagjes: eerst een wollen hemd zonder mouwen, dan een wollen shirt met lange mouw en vervolgens een wollen vest of wollen trui.