Deken, gekookte merinowol, lagoon (135 x 200 cm)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Deken, gekookte merinowol, lagoon (135 x 200 cm)

Deken van 100% gekookte biologische merinowol, kleur lagoon blauw.

Merk: Disana

Ook beschikbaar in:
  • één maat

notifications_active Selecteer a.u.b. uw maat

€ 159,00 Inclusief belasting

€ 131,40 Exclusief belasting

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 31 ster sterren die omgezet kunnen worden worden in een waardebon van € 3,10.

Voor het sparen van sterren heeft u een account nodig. U vindt de sterren in uw account bij mijn klantenkaart.

DEZELFDE DAG VERZENDEN
vóór 16 uur (ma-vr)
LAGE VERZENDKOSTEN
€4,50 in nl
GRATIS VERZENDING
vanaf €100,- in nl
RECHT OP RETOUR
binnen 30 dagen

Deken van 100% gekookte biologische merinowol, kleur lagoon blauw. De gekookte wol van Disana is de zachtste die we kennen. Dit zijn heerlijke dekens voor op de bank 's avonds. Ze zijn superwarm en je wikkelt de deken makkelijk om je heen. Zeker als je ook je voeten inwikkelt, krijg je het niet makkelijk koud. Deze grote maat past op een éénpersoonsbed of dwars bij de voeten over een tweepersoonsbed.
Met zo'n deken merk je het niet als de verwarming een graadje lager staat.


Materiaal: 100% biologische merinowol.
Bij gekookte wol wordt de wollen draad eerst gebreid tot stof en vervolgens wordt de stof gekookt. Het koken van de wol zorgt voor een dikker, (wind)dichter en waterafstotend materiaal. De wol mag in de wasmachine gewassen worden mits op een wolwasprogramma op 30
°C en met een wolwasmiddel. Bij handwas: zorg voor een constante handwarme watertemperatuur van was én spoelwater; laat het niet weken; niet wringen en kneden; rol het kledingstuk in een handdoek om het overtollige water te verwijderen en laat het liggend drogen (niet in de zon).

Merk: Disana is een Duits merk van het gelijknamige familiebedrijf met een lange traditie in milieu -en mensvriendelijke productie. Het gehele proces wordt uitgebreid getest en gemonitored op het gebied van: voorkomen van schadelijke stoffen in de garens, sociale omstandigheden en de omgeving in land van herkomst. Dat levert de hoogste biologische kwaliteit.
De schapen die de biologische wol leveren, leven in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, Patagonië, een plek met een ruig landschap en hoge besneeuwde bergtoppen waar de wind vrij spel heeft. Dit is het ultieme landschap voor een goede kwaliteit merinowol. De schapen hebben veel vrije ruimte (2 schapen per hectare land) en worden alleen samengedreven om te scheren. De boeren werken rustig en professioneel om het stressniveau van de schapen zo laag mogelijk te houden. Na het scheren komen ze in een afgezet stuk waar ze dicht op elkaar staan. Dit om een thermische schok na het scheren te voorkomen. Daarna gaan ze terug de uitgestrekte velden in.
Alleen de fijnste wol is zacht genoeg voor de Disana baby -en kinderartikelen. In Zuid-Amerika vindt geen mulesing plaats. Vanwege de harde wind zijn er geen infecties met de vliegensoort die mulesing in andere gebieden nodig maakt.
De garens en kleding worden geproduceerd in Duitsland.

Superwash: nee

Disana
Di 5121 219
Materiaal
wol 100%
Merk
Disana
Keurmerk
GOTS
Kleur
blauw/groen