Aanbieding! Overall, merinowol, herfstrood (62-92) Bekijk groter

Overall, merinowol, herfstrood (62-92)

Overall met capuchon van 100% gekookte biologische merinowol, kleur herfstrood.

Merk: Disana


Ook beschikbaar in:

€ 79,90

-20%

€ 63,92incl. BTW

Geen sterren voor dit product daar er al korting wordt gegeven.


Overall met capuchon van 100% gekookte biologische merinowol, kleur herfstrood. De gekookte wol van Disana is de zachtste die we kennen. De overall beschermt je kind van top tot teen tegen wind, regen en kou. Met de omslagen aan de uiteinden hou je handen en voeten aangenaam warm. Ook kunnen de armen en benen makkelijk omgevouwen worden voor langer plezier van het duurzame pak. De capuchon, nek en schouders zijn gevoerd met zachte biologische katoen. 

Materiaal: 100% biologische merinowol.
Bij gekookte wol wordt de wollen draad eerst gebreid tot stof en vervolgens wordt de stof gekookt. Het koken van de wol zorgt voor een dikker, (wind)dichter en waterafstotend materiaal. De wol mag in de wasmachine gewassen worden mits op een wolwasprogramma op 30
°C en met een wolwasmiddel. Bij handwas: zorg voor een constante handwarme watertemperatuur van was én spoelwater; laat het niet weken; niet wringen en kneden; rol het kledingstuk in een handdoek om het overtollige water te verwijderen en laat het liggend drogen (niet in de zon).

Merk: Disana is een Duits merk van het gelijknamige familiebedrijf met een lange traditie in milieu -en mensvriendelijke productie. Het gehele proces wordt uitgebreid getest en gemonitored op het gebied van: voorkomen van schadelijke stoffen in de garens, sociale omstandigheden en de omgeving in land van herkomst. Dat levert de hoogste biologische kwaliteit.
De schapen die de biologische wol leveren, leven in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, Patagonië, een plek met een ruig landschap en hoge besneeuwde bergtoppen waar de wind vrij spel heeft. Dit is het ultieme landschap voor een goede kwaliteit merinowol. De schapen hebben veel vrije ruimte (2 schapen per hectare land) en worden alleen samengedreven om te scheren. De boeren werken rustig en professioneel om het stressniveau van de schapen zo laag mogelijk te houden. Na het scheren komen ze in een afgezet stuk waar ze dicht op elkaar staan. Dit om een thermische schok na het scheren te voorkomen. Daarna gaan ze terug de uitgestrekte velden in.
Alleen de fijnste wol is zacht genoeg voor de Disana baby -en kinderartikelen. In Zuid-Amerika vindt geen mulesing plaats. Vanwege de harde wind zijn er geen infecties met de vliegensoort die mulesing in andere gebieden nodig maakt.
De garens en kleding worden geproduceerd in Duitsland.

Superwash: nee

Kleurrood/roze/paars
Materiaal100% wol
MerkDisana
KeurmerkGOTS