Vest, wol, port (36-44)

Vest van 100% gekookte wol gecombineerd met gebreide wol, kleur port.

Merk: Ivanhoe

€ 179,95incl. BTW

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 35 sterren. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 35 sterren die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 3,50. Kijk hiervoor in uw account bij “mijn klantenkaart”.


Vest van 100% gekookte wol gecombineerd met gebreide wol, kleur port. Een warme naar blauw neigende kleur rood. Prachtig in combinatie met allerlei kleuren donker(blauw) of match met contrasterende kleuren zoals warm geel of groen. Het onderpand is in kabel gebreid wat samen met het gladdere bovendeel een mooi effect geeft. De lange rits kan aan beide kanten bediend worden en de zakken zijn afsluitbaar met rits. In de capuchon zit een koord: zo hou je de wind tegen.
Gekookte wol is een dikke en stevige stof die beter weersbestendig is dan gewone gebreide wol. In het Engels heet het "loden wool", in het Duits "Wollwalk". Materiaal: 100% gekookte wol.
Bij gekookte wol wordt de wollen draad eerst gebreid tot stof en vervolgens wordt de stof gekookt. Het koken van de wol zorgt voor een dikker, (wind)dichter en waterafstotend materiaal.
Het vest mag gewassen worden in de wasmachine, mits op een wolwasprogramma op 30 
°C en met een wolwasmiddel. Bij handwas: zorg voor een constante handwarme watertemperatuur van was én spoelwater; laat het niet weken; niet wringen en kneden; rol het kledingstuk in een handdoek om het overtollige water te verwijderen en laat het liggend drogen (niet in de zon).

Kwaliteit: 450 gram/ m²

Merk: Ivanhoe, een Zweeds familiebedrijf sinds 1946, is gespecialiseerd in wol. Wij zijn vooral enthousiast over de ‘gekookte wol’ collectie van dit bedrijf. In Duitsland is deze versie bekender en heet daar “Wollwalk”, in het Engels “Loden”. Deze dikke en dichtere wol is waterafstotend en ideaal als tweede laag, over een wollen onderhemd. Bij veel kou en/of wind is dan alleen nog een winddichte laag nodig, zoals een regenjack.
Ivanhoe produceert
±90% van alle breisels in Gälstad, Zweden. De overige productie vindt plaats in partner bedrijven in Europa. De wol zelf komt uit Zuid-Amerika en is mulesing-vrij!
In sommige modellen is Tencel toegevoegd. Dat maakt de wol zachter, koeler en soepeler. Tencel is een gepatenteerde, milieuvriendelijke vorm van viscose. De vezels zijn afkomstig van snelgroeiende, hernieuwbare houtsoorten (zoals eucalyptus). De productie van Tencel vindt plaats in een gesloten systeem waarin water en hulpstoffen hergebruikt worden. Tencel is gecertificeerd met het Blue sign label dat staat voor duurzaamheid en veiligheid voor mens en omgeving.

Kleurrood/roze/paars
ModelVest
Materiaal100% wol
MerkIvanhoe
KeurmerkBluesign

Accessoires