Jas, gekookte wol, herfstrood

Damesjas van 100% biologische gekookte merinowol, binnenkanten afgewerkt met biologische katoen, kleur warm herfstrood.

Merk: Disana

Dit product is op dit moment niet op voorraad

€ 299,00

-€ 100,00

€ 199,00incl. BTW

Geen sterren voor dit product daar er al korting wordt gegeven.


Damesjas van 100% biologische gekookte merinowol, binnenkanten afgewerkt met biologische katoen, kleur warm herfstrood. De kleur van de jas is zo warm als de rode bladeren van de japanse esdoorn achter ons magazijn. De gekookte merinowol is superzacht en een beetje rekbaar. De casual snit is ruim genoeg om lekker in te kunnen bewegen en toch vrouwelijk. De manchetten aan de mouwen houden de wind goed tegen. De hoge ritssluiting zorgt voor een warme hals. Wil je in de winter net dat beetje extra warmte, dan is er een prachtige bijpassende loopsjaal.Materiaal: 100% biologische gekookte merinowol.


Merk: Disana is een Duits merk van het gelijknamige familiebedrijf met een lange traditie in milieu -en mensvriendelijke productie. Het gehele proces wordt uitgebreid getest en gemonitored op het gebied van: voorkomen van schadelijke stoffen in de garens, sociale omstandigheden en de omgeving in land van herkomst. Dat levert de hoogste biologische kwaliteit.
De schapen die de biologische wol leveren, leven in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, Patagonië, een plek met een ruig landschap en hoge besneeuwde bergtoppen waar de wind vrij spel heeft. Dit is het ultieme landschap voor een goede kwaliteit merinowol. De schapen hebben veel vrije ruimte (2 schapen per hectare land) en worden alleen samengedreven om te scheren. De boeren werken rustig en professioneel om het stressniveau van de schapen zo laag mogelijk te houden. Na het scheren komen ze in een afgezet stuk waar ze dicht op elkaar staan. Dit om een thermische schok na het scheren te voorkomen. Daarna gaan ze terug de uitgestrekte velden in.
Alleen de fijnste wol is zacht genoeg voor de Disana baby -en kinderartikelen. In Zuid-Amerika vindt geen mulesing plaats. Vanwege de harde wind zijn er geen infecties met de vliegensoort die mulesing in andere gebieden nodig maakt.
De garens en kleding worden geproduceerd in Duitsland.

Superwash: nee

Kleurrood/roze/paars
ModelVest
Materiaal100% wol
MerkDisana
KeurmerkGOTS

Accessoires