Kniekousen, wol, Noorwegen bruin

Kniekousen van 100% biologische scheerwol, Noorweegs sterpatroon in de kleurencombinatie bruin en wolwit.

Merk: Hirsch


Ook beschikbaar in:

€ 17,95incl. BTW

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 3 sterren. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 3 sterren die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 0,30. Kijk hiervoor in uw account bij “mijn klantenkaart”.


Sokken van 100% biologische scheerwol, Noorweegs sterpatroon in de kleurencombinatie bruin en wolwit. De lengte van de schacht is vanaf de onderkant voet 45 cm.

Materiaal: 100% biologische wol.
De wol mag in de wasmachine gewassen worden mits op een wolwasprogramma op 30
°C en met een wolwasmiddel.

Merk: Hirsch is een Duits merk (sinds 1928) en is gecertificeerd voor de productie van biologische artikelen (GOTS). Het bedrijf heeft zich toegelegd op de productie van sokken, antislipsokken, wandelsokken, beenwarmers etc van puur natuurlijke materialen. Er komt geen kunststof aan te pas. De scheerwol komt van gecontroleerde biologisch gehouden schapen in Patagonië die gegarandeerd mulesing-vrij is. De dieren eten alleen biologische voeding en worden niet behandeld met pesticiden.
De sokbreimachines worden voor het grootste deel aangedreven met elektriciteit die opgewekt is met zonne-energie. Uitgangspunt van het bedrijf is, dat medewerkers partners zijn die erkenning en waardering verdienen die eerlijk betaald worden.
Wol kan tot een derde van zijn gewicht aan vocht opnemen waardoor de voeten niet snel nat aanvoelen. Als wol met zweet in aanraking komt, ontwikkelt zich een zuur milieu dat bacterie -en schimmelvorming en bovendien blaarvorming remt. Hirsch adviseert de sokken één dag te dragen en dan 2 dagen te laten luchten. Wassen hoeft slechts sporadisch. Alle sokken worden voorgewassen zodat de kans op krimp klein is.
De productie vindt volledig in Duitsland plaats.

Superwash: nee

Kleurbruin/geel/oranje
Modelsokken of maillots
Materiaalwol 100%
MerkHirsch