Aanbieding! Dekentje, gekookte wol, mergelgrijs Bekijk groter

Dekentje, gekookte wol, mergelgrijs

Dekentje van 100% gekookte wol, kleur mergel grijs,

Merk: Ivanhoe

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

€ 69,95

-€ 15,00

€ 54,95incl. BTW

Geen sterren voor dit product daar er al korting wordt gegeven.


Dekentje van 100% gekookte wol, kleur mergel grijs, Afmeting: 120 x 90 cm. De deken is middeldik en kan als deken gebruiken worden voor het slapen. Ook lekker als speel- of wikkeldeken.


Materiaal: 100% gekookte wol.
Bij gekookte wol wordt de wollen draad eerst gebreid tot stof en vervolgens wordt de stof gekookt. Het koken van de wol zorgt voor een dikker, (wind)dichter en waterafstotend materiaal.
De dekent mag gewassen worden in de wasmachine, mits op een wolwasprogramma op 30 
°C en met een wolwasmiddel. Bij handwas: zorg voor een constante handwarme watertemperatuur van was én spoelwater; laat het niet weken; niet wringen en kneden; rol het artikel in een handdoek om het overtollige water te verwijderen en laat het liggend drogen (niet in de zon).

Kwaliteit: 450 gram/ m²

Merk: Ivanhoe, een Zweeds familiebedrijf sinds 1946, is gespecialiseerd in wol. Wij zijn vooral enthousiast over de ‘gekookte wol’ collectie van dit bedrijf. In Duitsland is deze versie bekender en heet daar “Wollwalk”, in het Engels “Loden”. Deze dikke en dichtere wol is waterafstotend en ideaal als tweede laag, over een wollen onderhemd. Bij veel kou en/of wind is dan alleen nog een winddichte laag nodig, zoals een regenjack.
Ivanhoe produceert
±90% van alle breisels in Gälstad, Zweden. De overige productie vindt plaats in partner bedrijven in Europa. De wol zelf komt uit Zuid-Amerika en is mulesing-vrij!
In sommige modellen is Tencel toegevoegd. Dat maakt de wol zachter, koeler en soepeler. Tencel is een gepatenteerde, milieuvriendelijke vorm van viscose. De vezels zijn afkomstig van snelgroeiende, hernieuwbare houtsoorten (zoals eucalyptus). De productie van Tencel vindt plaats in een gesloten systeem waarin water en hulpstoffen hergebruikt worden. Tencel is gecertificeerd met het Blue sign label dat staat voor duurzaamheid en veiligheid voor mens en omgeving.

Kleurgrijs
Modeloverige modellen
Materiaalwol 100%
MerkIvanhoe
KeurmerkBluesign