wolvet lanolinekuur, 200 ml

Wolvet ofwel lanoline voor het terugvetten van wollen artikelen, 200 ml.

Merk: Disana

€ 7,50incl. BTW

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 1 ster. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 1 ster die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 0,10. Kijk hiervoor in uw account bij “mijn klantenkaart”.


Wolvet ofwel lanoline voor het terugvetten van wollen artikelen, 200 ml.

Wolvet komt van nature voor in schapenwol en zorgt ervoor dat de wol waterafstotend is. De lanoline kuur zorgt er dus voor dat de wolvezels een nieuw vetlaagje krijgen. Dat is vooral belangrijk voor kleding die veel buiten gedragen wordt, zoals de tuinbroeken van gekookte wol. Maar ook de gewone onderkleding kan na meerdere wasbeurten met lanoline behandeld worden. De wol wordt er weer zachter en soepel van.

Gebruiksaanwijzing voor het waterafstotend maken van artikelen: los twee eetlepels lanoline kuur op in een liter handwarm water (25 C). Doe het wollen artikel in het water en spoel voorzichtig. Laat het artikel slechts kort in de oplossing. Neem het artikel er uit en knijp de overtollige oplossing er voorzichtig uit. Niet in de zon, op de verwarming of in de wasdroger laten drogen.

Gebruiksaanwijzing voor verzachtende werking:  doe als hierboven maar gebruik slechts één eetlepel lanoline kuur op een liter water. Alternatief voor deze lanoline verhouding: spray de oplossing op de kleding.

Als de lanoline kuur kouder is, kan deze stollen in de fles. Maak het weer vloeibaar door de fles enige tijd in warm water te zetten.