Vestjas, wol/tencel, terra

Vestjas met capuchon van 60% gekookte wol en 40% Tencel, kleur terra met licht grijs.

Merk: Ivanhoe

€ 189,95

-€ 40,00

€ 149,95incl. BTW

Geen sterren voor dit product daar er al korting wordt gegeven.


Vestjas met capuchon van 60% gekookte wol en 40% Tencel, kleur terra met licht grijs, een hippe kleur voor mannen die kunnen genieten van het buitenleven. Het vest is hoog afsluitbaar en heeft praktische zakken met een ritssluiting.
Gekookte wol is een dikke en stevige stof die beter weersbestendig is dan gewone gebreide wol. In het Engels heet het "loden wool", in het Duits "Wollwalk". De toevoeging van Tencel maakt dit vest zacht en soepel, daardoor ideaal voor binnen en buiten.Materiaal: 60% gekookte wol en 40% tencel.
Het koken van de wol zorgt voor een dikker, dichter en waterafstotend materiaal. De Tencel aan de binnenkant geeft een zacht en koel gevoel op de huid. Het vest mag gewassen worden in de wasmachine, mits op een wolwasprogramma op 30 graden en met een wolwasmiddel.

Kwaliteit: 350 gram/ m²

Merk: Ivanhoe, een Zweeds familiebedrijf sinds 1946, is gespecialiseerd in wol. Wij zijn vooral enthousiast over de ‘gekookte wol’ collectie van dit bedrijf. In Duitsland is deze versie bekender en heet daar “Wollwalk”, in het Engels “Loden”. Deze dikke en dichtere wol is waterafstotend en ideaal als tweede laag, over een wollen onderhemd. Bij veel kou en/of wind is dan alleen nog een winddichte laag nodig, zoals een regenjack.
Ivanhoe produceert
±90% van alle breisels in Gälstad, Zweden. De overige productie vindt plaats in partner bedrijven in Europa. De wol zelf komt uit Zuid-Amerika en is mulesing-vrij!
In sommige modellen is Tencel toegevoegd. Dat maakt de wol zachter, koeler en soepeler. Tencel is een gepatenteerde, milieuvriendelijke vorm van viscose. De vezels zijn afkomstig van snelgroeiende, hernieuwbare houtsoorten (zoals eucalyptus). De productie van Tencel vindt plaats in een gesloten systeem waarin water en hulpstoffen hergebruikt worden. Tencel is gecertificeerd met het Blue sign label dat staat voor duurzaamheid en veiligheid voor mens en omgeving.

Kleuroverige kleuren
ModelVest
MerkIvanhoe
KeurmerkBluesign