Yoga & sport wol

Hier vind je een selectie van onze artikelen die extra geschikt zijn voor sport. In principe kun je al onze artikelen voor sporten gebruiken. Deze items zijn net wat luxer en hebben bijvoorbeeld geen schoudernaden en goed afgewerkte naden die niet irriteren.

Wol is het fijnste materiaal voor alle soorten sport. Het is ademend en houdt je lang droog doordat het tot een derde aan zijn eigen gewicht aan vocht op kan nemen; het droogt snel en neemt niet makkelijk geurtjes aan. Het houdt je warm, ook als je even pauzeert of aan rustige yoga doet. Een wollen yogabroek of yogalegging is flexibel en geeft je de ruimte voor elke beweging of positie. Daardoor ook geschikt als wollen sportlegging of wollen joggingbroek voor andere soorten van sport.
De wollen sportshirts hebben meestal raglanmouwen. Dan zijn er geen schoudernaden die kunnen irriteren als je bijvoorbeeld een rugzak draagt bij wandelen of hardlopen. De wollen sportshirts met ritssluiting geven je ruimte om te spelen met temperatuur. Heb je het warm, dan kan de sluiting ver open; heb je het koud dan doe je de ritssluiting dicht en heb je direct een warme kol om de hals warm te houden. Met de duimsgaten kan je de mouwen verlengen en hou je je  polsen aangenaam warm.