Wollen hemd dames

Een wollen hemd voor dames mag in geen enkele kledingkast ontbreken. Wol is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Het houdt je lichaam altijd op de juiste temperatuur; verwarmt bij kou en verkoelt bij warmte. Doordat wol bestaat uit eiwitten, voelt het als een tweede huid. Een wollen hemd is een cadeau voor jezelf of voor iemand anders. 

Al onze wollen hemden zijn gemaakt van merinowol. Deze wol is afkomstig van het merinoschaap; deze wol staat bekend om de fijne, niet kriebelende en extra warme vezels. Heb je één keer een merino wol hemd geprobeerd, dan wil je daarna niets anders meer.
Een hemd van 100% merinowol is het warmste én aangenaamste hemd dat je kunt dragen. Wist je dat wol ook niet snel luchtjes aanneemt door de antibacteriële eigenschappen van wol? Bovendien is het vuilafstotend. Je hoeft het dus niet vaak te wassen. En was je het wel: in tegenstelling tot synthetische garens komen er geen microplastics vrij. Wol is composteerbaar en vormt dus ook na je hemd afgedragen is geen belasting voor ons milieu.

Je draagt een wollen hemd als basislaag op de huid. Daaroverheen kun je al je andere items uit je garderobe dragen. Heb je het vaak koud of last van temperatuurwisselingen: werk dan met laagjes. Je kunt dan makkelijk  iets aan –of uittrekken. Je start dan met een wollen hemd zonder mouwen als basis en daaroverheen bijvoorbeeld een wollen shirt met lange mouwen en vervolgens een wollen vest. Vergeet ook je handen en voeten niet: als je koude handen of voeten hebt, kijk ook eens bij onze wollen polswarmers, sokken en beenwarmers.